Yin Yoga

Ben je op zoek naar een rustige vorm van yoga, waarbij je lekker kan stretchen en tegelijkertijd kan ontspannen? Dan is yin yoga wellicht een vorm die bij je past.

Yin yoga: versoepelen, versterken en de grens bewaken

De houdingen bij yin yoga zijn gericht op het versoepelen en versterken van spieren en bindweefsel. Bij deze vorm van yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het relatief rustige karakter van een yin yoga les spreekt de meeste deelnemers aan. De les wordt ervaren als meditatief en ontspannen omdat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Voelen waar de grens ligt en leren te luisteren naar je lichaam.

Yin yoga Roosendaal

Yin yoga: zittende en liggende oefeningen

Veel mensen hebben baat bij deze vorm van yoga. Bijvoorbeeld bij een zittend beroep, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Om je lichaam rechtop te houden zijn je spieren constant aan het werk, waardoor ze verkorten. Bij Yin yoga laat je die spieren juist los. De houdingen worden daarom zittend of liggend uitgevoerd en worden langer aangehouden. Meestal tussen de 3-5 minuten per pose. De poses worden afgewisseld met navoelen in een rustpose. Zo geef je je lichaam de tijd om te herstellen en tegelijkertijd geef je jezelf tijd om te ervaren wat de pose met je lichaam, je ademhaling en ook je brein gedaan heeft. De connectie die je maakt tijdens de les met je lichaam is zeer belangrijk. Voelen waar en wanneer je je grens overgaat, kan je helpen in het dagelijks leven buiten de mat.

Yang yoga

Het grootste effect bereik je wanneer je Yin yoga beoefent in combinatie met een yang yogavorm, zoals Hatha yoga of Vinyasa yoga. Dat kan in een combinatie les, maar ook 2 losse lessen per week. Yin kan ook een aanvulling zijn op een yang sport, zoals hardlopen, zwemmen en fitness. Op deze manier geef je je lichaam het beste uit twee werelden en hou je de balans.

Yin yoga lessen

Birds2Buddha verzorgt yin yoga lessen in Roosendaal en Etten-Leur. In Roosendaal is de les op woensdagavond om 18:00 uur bij Reset Sportclub. Je hoeft geen lid te zijn om hier aan deel te nemen. Bij Medisports Etten-Leur zijn de lessen op maandag- en woensdagochtend. Deze zijn alleen voor de leden van Medisports toegankelijk.

Wil je een keer meedoen of heb je een vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in.