Yoga en Meditatie

Het woord Yoga zou je in het Nederlands kunnen vertalen als verbinding. Dit kan zijn verbinding met de ademhaling, het lichaam of de geest. Dit is voor iedereen weer anders en iedereen heeft een andere reden om yoga en meditatie te beoefenen. Of je nu yoga en meditatie beoefent om leniger en fitter te worden, om stress tegen te gaan of meer bezig bent met de spirituele kant van yoga. Het is altijd fijn om dit te doen met mooie spullen. Een mooie yogamat en handige props kunnen heel waardevol zijn om je yoga en meditatie te verdiepen, te ondersteunen en uiteindelijk die fijne ontspanning te stimuleren.

Ook geef ik wekelijks yogalessen in Roosendaal en Etten-Leur. In de lessen wordt een combinatie gemaakt met yoga en meditatie. Ik geef yin yoga, yoga flow, hatha flow yoga en vinyasa flow yoga in Roosendaal. De yoga lessen in Roosendaal zijn toegankelijk voor iedereen. In Etten-Leur geef ik voor de leden van Medisports yin yoga en restorative yoga. Deze lessen zijn dus alleen toegankelijk voor de leden.

Wil je beginnen met yoga, maar weet je niet goed wat je kan verwachten? Lees dan ons blog over je eerste yogales.

Be where you are, otherwise you will miss your life. (Buddha)

Yoga en meditatie artikelen voor de comfortabele en gezonde lifestyle!
klik op de foto om meteen naar de winkel te gaan in de categorie yoga

Hoe maak ik mijn yogamat stroef? (tip!)

Een nieuwe yogamat van PVC is over het algemeen glad. Dit komt doordat er tijdens het productieproces een olie laag wordt aangebracht, zodat de mat niet blijft plakken aan de wals. Deze laag slijt er vanzelf af in het gebruik, zodat de mat stroever wordt. Dus het eerste advies is de mat intensief gebruiken.

Wil je dit proces versnellen, dan kan je de mat vochtig maken en hier grof zeezout over strooien. Dit masseer je dan in de mat, waarna je de mat weer schoonmaakt met water. Het kan zijn dat je dit proces een paar keer moet herhalen. Belangrijk is wel dat de mat goed droog is voordat je deze weer oprolt.

Ook kan je de mat op een plek in huis leggen waar je veel over de mat gaat lopen. In het begin kan je ook een yogahanddoek gebruiken, zodat de handen en voeten niet wegglijden.