Yoga en Meditatie

Voor mooie yogamatten en handige props voor yoga en meditatie, ben je bij Birds2Buddha aan het juiste adres.

Het woord Yoga zou je in het Nederlands kunnen vertalen als verbinding. Dit kan zijn verbinding met de ademhaling, het lichaam of de geest. Dit is voor iedereen weer anders en iedereen heeft een andere reden om yoga en meditatie te beoefenen. Of je nu yoga beoefent om leniger en fitter te worden, om stress tegen te gaan of meer bezig bent met de spirituele kant van yoga, het is altijd fijn om dit te doen met mooie spullen. Een mooie yogamat en handige props kunnen heel waardevol zijn om je yoga en meditatie te verdiepen, te ondersteunen en uiteindelijk die fijne ontspanning te stimuleren.

Dus maak de verbinding met jezelf. Zoek een mooie Manduka yogamat en handige yogablokken uit voor je yoga en/of meditatie en wees helemaal in het moment! Uiteraard hebben we ook mooie meditatiekussens om je te ondersteunen tijdens je meditatie.

Manduka EkoLite coralManduka yogatas Go SteadyMatwash lemongrass

Wil je beginnen met yoga, maar weet je niet goed wat je kan verwachten? Lees dan ons blog over je eerste yogales.

Be where you are, otherwise you will miss your life. (Buddha)

Yoga en meditatie artikelen voor de comfortabele en gezonde lifestyle!
klik op de foto om meteen naar de winkel te gaan in de categorie yoga

Hoe maak ik mijn yogamat stroef? (tip!)

Een nieuwe yogamat van PVC is over het algemeen glad. Dit komt doordat er tijdens het productieproces een olie laag wordt aangebracht, zodat de mat niet blijft plakken aan de wals. Deze laag slijt er vanzelf af in het gebruik, zodat de mat stroever wordt. Dus het eerste advies is de mat intensief gebruiken.

Wil je dit proces versnellen, dan kan je de mat vochtig maken en hier grof zeezout over strooien. Dit masseer je dan in de mat, waarna je de mat weer schoonmaakt met water. Het kan zijn dat je dit proces een paar keer moet herhalen. Belangrijk is wel dat de mat goed droog is voordat je deze weer oprolt.

Ook kan je de mat op een plek in huis leggen waar je veel over de mat gaat lopen. In het begin kan je ook een yogahanddoek gebruiken, zodat de handen en voeten niet wegglijden.